Femmy Otten wint de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2013

FemmyOttenFemmy Otten is de winnaar van de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2013. Volgens één van de juryleden ‘bedrijft ze de liefde met haar materiaal’.  Otten werd door juryvoorzitter Jan Jaap van der Wal in een uitzending van Kunststof TV bekendgemaakt als winnaar. Het werk is verder volgens de jury ‘genant’, ‘vlijmscherp’ en soms zelfs ‘schmierend’.

De winnares maakt beelden, tekeningen, schilderijen, maar onderscheidt zich vooal door gipsenwandreliëfs van gezichten en bustes. Femmy Otten is volgens de jury in het bezit van een ‘contragewicht’. Een kras, barst of ontregelende gedachte. Otten zei daarover zelf al: “Schoonheid op zich kan zo stomvervelend zijn”.

Naast Otten waren ook Zoro Feigl, Esther de Graaf, Saskia Noor van Imhoff en Chaim Luit in de race voor de prijs. Allen vooral bezig met ruimtelijk werk met verschillende soorten materiaal.

Winnaars van voorgaande jaren waren Nathalie Bruys (2006), Guido van der Werve (2007), Eylem Aladogan (2009), David Nuur (2010), Ahmet Ögüt (2011) en Tala Madani (2012).

Reacties zijn gesloten.