S.H.O.E.S. in de Rotterdamse Kunsthal

SHOES-kunsthal-rotterdamIn de schoenencollectie van vrouwen mogen schoenen met hoge hakken niet ontbreken. Ook op straat zie je steeds meer vrouwen pumps dragen. Het is dan ook niet zo vreemd dat de Rotterdamse Kunsthal inspeelt op dit modeverschijnsel.

Vanaf 1 februari 2014 is hier de tentoonstelling S.H.O.E.S. – Sexy Heels Or Easy Sandals te zien. Deze tentoonstelling toont ruim vijfhonderd schoenen van bekende ontwerpers als Manolo Blahnik en Christian Louboutin. Het gaat hier om schoenen die gezien kunnen worden als ware kunstwerken. Het is dan ook een tentoonstelling die de moeite waard is voor iedereen met een passie voor mode en design.

De Kunsthal was vanwege een grondige verbouwing zeven maanden gesloten. Op 1 februari 2014 is het museum weer geopend. De tentoonstelling S.H.O.E.S., een tentoonstelling over het design van de damesschoen sinds 1900, is de eerste expositie in de vernieuwde Kunsthal.

Dat schoenen een geliefd onderwerp zijn onder het publiek blijkt wel uit het feit dat deze tentoonstelling is gekozen door de bezoekers van de Kunsthal. Om de heropening van het museum te vieren, konden zij namelijk kiezen uit verschillende tentoonstellingen: over dinosauriërs, op-artkunstenaar Vasarely. De schoenententoonstelling heeft deze strijd gewonnen.

De tentoonstelling S.H.O.E.S. in de Rotterdamse Kunsthal is te zien van 1 februari tot en met 11 mei 2014.

Kunsthal-maakmee-kopie

Reacties zijn gesloten.